perjantai 12. huhtikuuta 2013

Hurahdus ja Yliannostus Terveellistä tietoa.

Olin eilen Jaakko Halmetojan luennolla, joka järjestettiin täällä raumalla. Herranjumala mikä määrä tietoa voi olla niin nuoressa miehessä. :)
Häntä oli ilo katsella ja kuunnella, mies osasi kertoa kaiken niin hyvin ja juuri sopivasti myös näin maallikon korvaan ;)
Vaikka luento kesti yli kolme tuntia, ei missään vaihessa edes huomannut katsoa kelloa tai saatikka ajatella että koska tämä oikein loppuu.
Luennon nimi oli: Puhtaasti parempi olo.
Oli kyllä mahtava kuunnella ihmistä joka tietää super ruoista ja terveydestä niin paljon ja osaa kertoa sen vielä hyvin. Ja tekee sen niin suurella elämän ilolla!

Väliajalla saimme maistella herkullista, juuri iltaa varten kehitettyä marjasmoothieta.


Mistä kaikesta siellä sitten puhuttin?
Ihan ensimmäisenä lähdettiin liikkeelle siitä, mitä me tavallisesta ruokakaupasta saamme ja millaista ruoka nykypäivänä on. Pureuduttiin myös siihen miksi suomessa on nykään niin paljon ylipainoisia, sekä ihmisiä jotka tarvitsevat lääkitystä esim, univaikeuksiin, psyykkisiin häiriöihin, suolisto -ongelmiin ja pilleriä tuohon ja pilleriä tähän. Ja miksi ei vain ole energiaa?

En lähde asiasta kirjoittamaan sen enempää vaan jätän sen joillekin paljon paljon viisammille!
Mutta asia on todella mielenkiintoinen ja uskon vahvasti että ihmisen hyvinvointi lähtee sisältäpäin, siitä mitä syömme ja mistä se ruoka tulee ja kuinka prosessoitua se on.
Eilisen jälkeen olen asiasta varmempi ja haluan tietää lisää. Sekä lähteä testailemaan uusia juttuja myös omalla kohdallani. :)
Se mikä eilisessä löi vasten kasvoja, oli ruuan prosessointi. Olenhan tiennyt että nykyään melkein kaikki perusjutut mitä prismasta näin äkkiseltään saa, on tehotuotettua mutta että esim. tomaatti, siis ihan tavallinen tomaatti voi olla kymmeniä kertoja köyhempää ravinteiltaan kuin vaikka omassa kasvimaassa kasvatettu. Surullista.


Saimme myös maistaa kuuluisaa ja niin superterveellistä pakurikääpäteetä.

Sanooko sinulle jotain: Pakurikääpä, peltokorte, nokkonen, maca, gojimarjat, spirulina, mustikka, ruusunmarja, chlorella, portviini, lehtikaali, lehtivihreä, kookospalmusokeri,  Kelp... Tätä listaa voisi jatkaa loputtomasti!
Minulle osa sanoo kyllä, mutta osa on täyttä hepreaa.
Super-ruokia, se kuulostaa kyllä kiinnostavalta ja varmasti testauksen arvoiselta asialta :)


Ystävämme pakurikääpä.

Eilen kyllä tuli myös vähän ähky, överi ja pienoinen ahdistus. Tuli sellainen olo, että mitä kaikkea sitä pitää olla ja mistä aloittaa ja onko koskaan mahdollista tehdä oikein?
Eikö tavallisesta kaupasta voi enää ostaa mitään.. Voi toki ja pitää. Pitää vain miettiä laatua ja ostaa mieluiten aina luomua.
Toisaalta olin innoissani ja haluan testata uusia juttuja, mutta toisaalta se tuntuu kovin työläältä.

Onneksi luennon lopussa tuli helpottava lause:
Tarkoitus ei ole että osaatte ja teette kaiken vaan jos luennosta jää 1-2 asiaa mieleenne ja teette kokeilun parempaa oloa kohti, ollaan onnistuttu :)

Ja tajusin, että voin mennä pienin askelin eteenpäin ja parantaa ruokavaliotani askel askeleelta. Eikä minun tarvitse ihan vielä olla peppu pystyssä keräämässa nokkosia takapihalla, tai lähteä etsimään lähdettä juomaveden hankintaa varten (ei sitä silti tulevaisuudesta tiedä) :)


Kaakaonibsejä <3

Ruoka olkoot lääkkeesi ja lääke olkoot ruokasi!
Mitä minulle jäi päällimmäisenä mieleen?
Laatuun pitää panostaa ja kaikesta ei pidä luopua. Pitää miettiä millä jonkun asian voisi korvata paremmalla, sellaisella joka antaa ravinteita laajalla skaallalla.
Yksin kertainen sääntö: Enemmän väriä :)
Mitä vahvempi väri kasvissa tai marjassa on sitä terveellisempi se on. Tämä on ainakin helppo muistaa!
LEHTIVIHREÄ edistää solujen aineenvaihduntaa, edsitää uuden terveen kudoksen muodostumista, normalisoi happoisuutta, normalisoi suolen bakteerikantaa, lisää suolen bakteerikantaa, edistää verenmuodostusta, palauttaa elimistön tasapainon, poistaa myrkkyjä elimistöstä, suojaa säteilyltä,ei haittavaikutuksia. Siis yksinkertaisesti HYVÄ.
Pystyisinkö elämään ilman tätä? Kyllä. Mutta miksi eläisin ilman jotain tällaista mikä teksisi elämästäni moninkertaisesti parempaa ja mikä tärkeintä se tekisi parempaa elimistölleni. Ehdottomasti kokeilun arvoinen.
Lehtivihreän lähteitä:spirulina, chlorella, lehtikaali, lollorosso...


viherpirtelö pina colada
Viherpirtelö.


Eilen tietoa tuli ihan hirmuistesti eikä kaikkea edes pystynyt sisäistämään, muutamia pikku tipsejä ja vinkkejä jäi kuitenkin mieleen joita aion tulevaisuudessa käyttää, joilla saa pienellä vaivalla ruokavaliosta selkeästi terveysvaikutteisemman :)
Lehtivihreää.


Vaikka olenkin jo pidempään ollut ilman alkoholia niin sitten joskus tulvaisuutta varten tämä ohje:
Krapula=alkoholin palamisjäte, chlorella on paras lääke siihen! Pikkuinen vihershotti ja johan alkaa helpottaa.
Kurpitsan siemenet parantavat unen laatua.
Syö marjoja laajalla skaalalla ja runsain värein, ne tehostavat toisiaan.
Mustikka on hyvä lääke nivelille.
Marjat= Tuoreena aina paras! Jauheet ja pakasteet myös hyviä, 1 rkl jauhetta vastaa yhtä desilitraa marjoja.
Pureskelu, niin ei synny kaasuja.
Muista kierrättää ruoka-aineita jottei synny yliherkkyyksiä.
Kurkuma on superyrtti, tulehduksille hyvä sekä ruuansulatukselle.
Käävät ovat voittamattomia immuniteetin rakentajia.
Hyviä makeuttajia: kotimainen hunaja, stevia, puhdas vanilja, kotimainen hunaja, kookospalmusokeri.
Hyviä suoloja: Ruususuola, vuorisuola.

Tässä vielä hyvä pohja smoothielle:
Marjat, aina hyviä (yhdistele värejä)
Hyviä rasvoja (hamppusiemen, kookosöljy)
Viheraineita (pinaatti, viherjauhe, marjajauheet)
Makeutus ( hunajaa, steviaa yms.)
Mausteita smoothieen (inkivääri, chil, cayenne,vanilja,kaneli)



Mitä sitten aion ottaa testailuun omaan ruokavaliooni?
Raumalta löytyy onneksi muutamakin paikka jonne voisi suunnata shoppailemaan superfoodeja ja terveysjuttuja.
Ruokapuoti Lumo johon voit tutustua paremmin täällä , sekä luontaistuotekauppa Life jonka sivuille pääset tästä. Heiltä löytyy huippu hyvät valikoimat ja ensiviikon to do -listassa onkin näiden juttujen hankita:
Viherjauhe (spirulina tai chlorella)
Macajauhe
Ruususuola
Kaakaonibsejä
Kelp-merilevä
Noilla aineksilla on varmasti hyvä lähteä testailemaan mikä sopii itselle, tänään hankin jo mustikkaa ja puolukkaa jauheen muodossa. Raaka suklaata olen jo aiemmin kokeillut ja se oli kyllä herkullista!
Myös viherpirtelöä aion kokeilla varmasti myös lähitulevaisuudessa :)
Näistä testailuista kuulette varmasti lisää hetkisen päästä, olen aikamoinen innostuja :D Kun joku uusi innostus iskee niin sitä sitten tehdään sata lasissa ja kaikki aineet on hankittava pian ;)
Saas nähdä viekä superfoodit tämän naikkosen mennessään!?

Ihanaa Auringon, ulkoilun ja treenin täyteistä viikonloppua jokaiselle :)

<3 J


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti